Let op! Door corona kan het zijn dat spreekuren en activiteiten die op deze website staan niet doorgaan. Neem altijd even contact op met de hulpverlenende organisatie voordat je op pad gaat.

Jongeren die zorgen

Mantelzorglunch

Eenmaal in de maand organiseert Doras een mantelzorglunch. Deze lunch is bedoeld om mantelzorgers met elkaar in contact te brengen, te ontlasten en informatie over ondersteuning aan te bieden.
Website: www.doras.nl

Wijkzorg

Wijkzorg is een samenwerkingsverband (netwerk) van maatschappelijk werkers, cliëntondersteuners, huisartsen, wijkverpleegkundigen, (woon)begeleiders en vrijwilligers bij jou in de buurt. Je kunt er terecht als je 18 jaar of ouder bent en een zorgvraag hebt.
Website: www.doras.nl

Ben je jonger dan 18 jaar? Neem dan contact op met een Ouder- en Kindteam in jouw wijk.
Website: www.oktamsterdam.nl

De 3-minuten-check

Mantelzorg kan zwaar zijn. De 3-minuten-check laat jou anoniem en vrijblijvend zien hoe je er nu voor staat. De 10 vragen gaan over jouw situatie als mantelzorger. Op basis van jouw antwoorden krijg je passende informatie, advies en tips.
Website: www.amsterdam.nl

Expertise centrum

  • Op de website van MantelzorgNL kan je verschillende websites vinden die voor jou belangrijk kunnen zijn. Zo vind je informatie over: jongeren met een familielid met een ernstige ziekte, met psychische problemen of een verslaving; jonge mantelzorgers met een andere culturele achtergrond en broers en zussen van jongeren met een beperking.
    Website: www.mantelzorg.nl
  • Markant is een grote organisatie in Amsterdam die er is voor mantelzorgers. Ook voor de jonge mantelzorgers ontwikkelen zij trainingen en cursussen.
    Website: www.markant.org

Jongeren forum

Op de website van Jonge Mantelzorg Helden vind je informatie van en over jonge mantelzorgers. Ook is er een forum om over verschillende onderwerpen met elkaar te kunnen chatten.
Website: www.jmzhelden.nl

Een luisterend oor

De Kindertelefoon is een telefonische hulpdienst voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Dus heb een vraag of wil je even babbelen? Bel, chat of check de website.
Website: www.kindertelefoon.nl

E-Learning

Een online cursus voor de jonge mantelzorger van 13 tot 25 jaar. Hierin leer je veel over jezelf en wat je nodig hebt om sterker in je schoenen te kunnen staan.
Website: ennujij.nl.

Werkkaart Mantelzorg

Het herkennen van jonge mantelzorgers kan overbelasting, vroegtijdig school verlaten en (psychische) problemen op latere leeftijd voorkomen. Voor meer informatie over signalen om overbelaste jonge mantelzorgers te herkennen kijk op www.markant.org

Marktplaats voor zorg in jouw buurt

Via de Nationale Hulpgids vind je een hulp bij jou in de buurt. Dé marktplaats voor thuiszorg, kinderopvang, huishoudelijke hulp, begeleiding en meer.
Website: www.nationalehulpgids.nl

Jongeren campagne

Een jongeren campagneteam bezoekt meerdere middelbare scholen in Amsterdam. Met posters, flyers en korte filmpjes op social media vragen zij de aandacht. Meepraten?
Website: www.facebook.com